13.4.2017 klo 16

Ski Sport Finland Akatemia - Ruka

Ski Sport Finland ry perustaa yhteistyössä Rukan alppikoulun / Kuusamon kaupungin kanssa huippu-urheiluakatemian, joka on suunnattu maailman huipulle tähtääville mies alppihiihtäjille.

Ryhmään tullaan palkkaamaan yhteistyössä SSF:n ja Rukan alppikoulun kanssa;

  • Kaksi päätoimista valmentajaa

  • Yksi päätoiminen huoltaja

  • Valmentajien nimitykset pyritään varmistamaan huhtikuun loppuun mennessä.

Valmennusmaksu akatemiaan: 4500€

(sisältää: valmentajien ja huollon palkkauksen + auto - ja harjoitus kaluston)

Kulurakenne: Urheilijat kattavat leireistä ja kilpailu matkoista aiheutuvat kulut itse, mukaan lukien mukana kulkevan valmennuksen matkakulut.

Ryhmään valitaan avoimella haulla kaudelle 2017/18 ensisijaisesti jo lukion käyneitä alppihiihtäjiä. Iällä ei kuitenkaan ole merkitystä valintatilanteessa, vaan ryhmään haetaan parhaita suomalaisia alppihiihtäjiä.

Ohjelma tulee olemaan Keski-Eurooppa painotteinen ja huippu-urheilua tukeva niin syksyn leirien (heinä - marraskuu), kun myös talven kilpailukaudella (joulu - maaliskuu). Akatemia ryhmän tarkoitus on laskea Euroopassa niin FIS - kuin EC kilpailuja. Ryhmä tekee yhteistyötä SSF miesten ja nuorten maajoukkueiden kanssa.

Suunniteltu ohjelma;

  • Lumileiritys alkaa heinäkuun lopussa Saas Feen jäätiköllä, Sveitsissä.
  • Heinäkuu-lokakuu (n. 12-15 lumi päivää kuukaudessa).
  • Marraskuu-joulukuu   FIS kilpailut kotimaa / EC avaus Norjassa / FIS kisat pohjoismaat / FIS kisat Keski-Eurooppa.
  • Tammi-maaliskuu FIS ja EC/ kisat Keski-Eurooppa/ Pohjoismaat

Ryhmän kuvaus:

Ski Sport Finland Akatemia - Ruka ei ole maajoukkueryhmä, vaikkakin sillä on virallinen asema SSF valmennusjärjestelmässä ja toimii yhteistyössä SSF miesten ja nuorten maajoukkueiden kanssa. Ryhmään valittavia urheilijoita ei velvoiteta allekirjoittamaan urheilijasopimusta SSF kanssa. Tämä tarkoittaa, että urheilijoilla ei myöskään ole samoja velvoitteita kuin maajoukkue urheilijoilla koskien alppipoolia tai muita yhteistyökumppaneita. Urheilijat voivat siis käyttää leireillä ja kilpailuissa omia varusteita, niin vaatteiden, kypärien kuin välineiden osalta pois lukien kaikki maailmancup kilpailut ja kotimaassa tapahtuvat Eurooppa Cup tason kilpailut.

Kun SSF Akatemia - Rukan urheilija laskee kauden aikana maailmancup tai kotimaan Eurooppa Cup tason kilpailuja, niin SSF varustaa urheilijan (kisa-asu, toppa-asu, hanskat, kypärään SSF pääsponsorin tarra) ja urheilijan tulee allekirjoittaa urheilijasopimus ko kilpailun ajalta. Näissä kilpailuissa myös SSF kattaa urheilijan matkakulut kilpailu päiviltä.

Akatemian kautta voi suorittaa opiskeluja vapaasti eri oppilaitoksiin tai suorittaa varusmiespalvelusta puolustusvoimissa. Akatemia toimii yhteistyössä Santahaminan urheilukoulun ja kainuun prikaatin kanssa.

Varusteet:

Mahdollisuus hankkia SSF Akatemia - Ruka toppa-asusteet erillistä korvausta vastaan. Ryhmällä on myös mahdollisuus hankkia maajoukkueen kilpailuasu (puvussa on maajoukkueen sponsorit).


SSF akatemia - Rukan hakuaika: 13.4.2017 - 5.5.2017.

Linkki hakulomakkeeseen täällä. 

 

Lisätietoja akatemia ryhmästä antaa:

Mika Pelli - Rukan alppikoulun päävalmentaja, +358504641906, mika.pelli@kuusamo.fi

Janne Haarala - SSF päävalmentaja, +358440948009, janne.haarala@skisport.fi