9.5.2017 klo 11:20

Toimitusjohtaja Mustonen: Luonteva yhteistyömalli mahdollisten vammojen hoitoon ja kuntoutukseen

Suomen suurin kotimaisessa omistuksessa oleva yksityinen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja Pihlajalinna on jatkossa yksi alppihiihto- ja freestylemaajoukkueiden pääyhteistyökumppaneista. Pihlajalinna on Dextra-urheiluklinikoidensa kautta lukuisten huippu-urheilijoiden ja -joukkueiden merkittävä yhteistyökumppani.

”Alppi- ja freestylemaajoukkueille on tärkeää, että meillä on Pihlajalinnan kaltainen terveydenhoidon kumppani niin ennaltaehkäisyssä kuin vammojen tutkimuksessa ja hoidossa”, sanoo Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Marko Mustonen.

Pihlajalinnan urheiluklinikoilla on pitkä kokemus lasketteluvammojen hoidosta, leikkauksista ja kuntoutuksesta. Hoidettavina ovat olleet mm. Tanja Poutiainen, Andreas Romar ja Kalle Palander.

”Olemme panostaneet viime vuosina yhä enemmän vammoja ehkäisevään hoitoon. Viime syksynä lanseerasimme huippu-urheilijoille suunnatun Performance Matryx -ohjelman, jolla pyrimme vähentämään entisestään vakavien vammojen syntyä. Jos leikkaukseen kuitenkin joudutaan, Dextra Munkkivuoressa tehdyistä leikkauksista kuntoudutaan tutkitusti keskimääräisesti ennätysajassa, joten voimme auttaa urheilijaa palaamaan terveenä rinteeseen mahdollisimman pian”, kertoo Dextra Munkkivuoren Urheilu- ja tapaturmaklinikan ylilääkäri Mikko Kirjavainen.

Ski Sport Finlandin ja Pihlajalinnan yhteistyön tavoitteena on tarjota tietoa ja lääkäripalveluita kaikille suomalaislaskijoille maajoukkuelaskijoista harrastajiin. ”Yhteistyö Pihlajalinnan kanssa tarjoaa alppihiihdon lisenssiurheilijoille luontevan yhteistyömallin mahdollisten vammojen hoitoon ja kuntoutukseen”, toteaa Marko Mustonen.

Pihlajalinnalla on noin 50 yksityistä lääkäriasemaa ja sairaalaa ympäri Suomea. Ketju laajenee ensi vuoden loppuun mennessä yli kymmenelle uudelle paikkakunnalle ja siirtyy samalla yhteisen Pihlajalinna-nimen alle. Pihlajalinnan kotipaikka on Tampere, ja yhtiö maksaa kaikki veronsa Suomeen.