25.11.2012

Andreas Romar Lake Louisessa. Kuva: Zoom-Agence.fr

Alppihiihdon vauhtilajien miesten maailmancupia jatkettiin Kanada Lake Louisessa sunnuntai-iltana supersuurpujottelulla. Andreas Romar hyödynsi loistavasti hyvän lähtönumeron tuoman edun ja tuloksena oli uran parhaan maailmancupsijoituksen sivuaminen.

Romar starttasi rinteeseen kahdeksantena laskijana ja maaliin tullessa hän oli kilpailun kolmanneksi nopein loppuajalla 1:36.18. Kuuman ryhmän jälkeen Romarin sijoitus tippui seitsemänneksi, joka on sama sijoitus kuin viime kaudella lasketuissa Val Gardenan ja Kvitfjellin Super-G kilpailuissa.

– Nälkä kasvaa syödessä, mutta olen kyllä tyytyväinen tämän päivän sijoitukseen. Jossain vaiheessa maalialueella tuntui, että aika ei riitä kymmenen parhaan joukkoon. Niin siinä sitten kävi, että jälleen seitsemäs sija ja paljon tärkeitä maailmancupin pisteitä, Romar iloitsi kilpailun jälkeen.

– Lähtöpaikka oli tänään tärkeä ja isoilla numeroilla ei tultu kärkeen, niin kuin eilisessä syöksyssä. Rata myös kului aika reippaasti ja kun on hyvissä lähtöasetelmissa, pitää tilanteesta ottaa kaikki hyöty irti.

Teknisellä Lake Louisen radalla vahvin oli Norjan Aksel Lund Svindal. Svindalille Romar hävisi 1.22 sekuntia, mutta palkintokorokepaikka jäi vain 0.32 sekunnin päähän.

– Hyvää tekemistä teknisellä radalla. Selkeästi näkyy nyt hyödyt siitä, että ollaan harjoiteltu paljon suurpujottelua. Tekninen puoli oli hyvin mukana ja, kun rata kääntää enemmän ja joutuu tekemään paljon duunia, niin se tuntuu sopivan minulle, Romar kertoi

– Radan loppuosa oli hyvää tekemistä ja liukupätkällä huomasi, että uusien sääntöjen mukaiset sukset toimivat minulla hyvin. Välineet on ollu kunnossa koko syksyn ja nyt on kaiken kaikkiaan hyvä välinerepertuaari Atomicilta. Ja jos jokin juttu ei toimi, niin iso tehdas pystyy tekemään nopeita ratkaisuja, jotta homma saadaan toimimaan, Romar kiitteli suksitehtaan ja huoltajan panosta.

Romarin matka jatkuu jo tänään Calgaryyn, josta hän jatkaa maanantaiaamuna Denverin kautta Beaver Creekiin. Syöksyharjoitukset Yhdysvaltojen puolella käynnistyvät tulevaa viikonloppua varten tiistaina. Syöksykilpailu Coloradossa käydään perjantaina, Super-G lauantaina ja sunnuntaina vuorossa on suurpujottelu.

Tulokset osoitteessa: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=70653