3.4.2017

Alle 14- ja 16-vuotiaiden SM-kisaputki aloitettiin viikonloppuna Sallan 80-vuotisjuhlapujotteluissa.

Hyvinkään Slalomseuran laskijat Rosa Pohjolainen (N14) ja Erika Pykäläinen (N16) voittivat sekä pujottelun että superpujottelun SM-kullan. Hopeamitalisteja N14 sarjassa olivat SCST:n Riia Pallari ja GrIFK:n Charlotte Henriksson. Pronssimitali pujottelussa meni HSC:n Sara Maunukselalle ja superpujottelun pronssimitali pujotettiin GrIFK:n Nanna Kivirannan kaulaan.

HySSin tyttöjen tapaan kaksi voittoa pujotteli HSC:n Henri Hahtela (M16). -Pujottelu on ylivoimaisesti minun ykköslaji. Avauslasku onnistui erinomaisesti, toisessa oli muutama pieni virhe. Helppo onnistua - ei voi olla enää parempia olosuhteita, kuin tänään oli pujottelussa, totesi Hahtela ensimmäisen voiton jälkeen.

Henri Hahtelaa valmentaa HSC:n Danco Marinelli. SM-voittaja on kuulunut myös Tahkon alppikoulun Talent-ryhmään, jonka mukana hän on käynyt kaikki syksyn jäätikköleirit ja paljon muutakin harjoitteluun liittyvää on tullut Tahkon suunnalta. Tahkon Talenteissa ovat viihtyneet myös muut M16 sarjan pujottelun SM-mitalistit. Hopeamitalisti Jesper Pohjolainen ja pronssimitalisti Joel Palosaari edustavat Hyvinkään Slalomseuraa, jonka valmennusta johtaa Mikael Kurki

M16 sarjan superpujottelussa käytiin jännittävä kisa. Avauslaskun jälkeen seitsemän laskijaa oli kärkipäässä puolen sekunnin sisällä. Hopeamitalisti HSC:n Teemu Pietikäinen jäi voittaja Hahtelasta yhdeksän sadasosaa. PoJon Miikka Nieminen hävisi pronssimitalisti Jaakko Tapanaiselle (GrIFK) yhden sadasosan.

M14 sarjan S-66:n Eduard Hallbergilla ja HSC:n Erik Saravuolla on pujotteluista hankittuna yksi kulta ja yksi hopea. SM-pronssimitalisteja M14 sarjassa ovat GrIFK:n Otto Kotola ja PeSlan Mikael Musikka.