20.5.2017

Leitner aloittaa toisen paluumuuttajan, Pasi Laitakarin kanssa valmentajina hiljattain perustetun SSF Akatemia Rukan vahvuudessa.

Itävaltalainen Christian Leitner tekee paluun suomalaiseen alppihiihtovalmennukseen. Vuodesta 1996 vuoteen 2010 suomen maajoukkuetta valmentanut Leitner on osa viime kaudella Ruotsissa skicrossin parissa työskennelleen Pasi Laitakarin kanssa SSF Akatemia Rukan valmennustiimiä.

SSF Alppihiihdon A-B -maajoukkueissa on kaudella 2017/18 neljätoista (14) päätoimista valmentajaa eri tehtävissä neljästä eri kansallisuudesta. Akatemiamalli tulee uutena SSF-valmennusjärjestelmään.

 

Päävalmentaja

Janne Haarala

 

EC ladies / B

Bozo Jaklin

Elmo Saarelainen

Bor Sepec

Fysioterapeutti

 

Para-alppi

Roman Rozman

 

WC speed

Thomas Ericson

Robert Horvat

Saksa yhteistyö

 

WC Tech

Ale Serra

Jukka Leino

Petri Tuomikoski

Robert Kristan

Jure Sepec

Fysioterapeutti

 

SSF on solminut uuden, läheisen yhteistyömallin Tahkon ja Rukan alppikoulujen kanssa ja niihin on perustettu omat akatemiat, joihin voi hakeutua ennen kaikkea lukioiän jälkeen. Naiset harjoittelevat Tahkolla ja sen toiminnan on tarkoitus alkaa täydellä teholla kaudella 2018/19. Miehet harjoittelevat Rukan akatemiassa ja maajoukkueen tasoisella ohjelmalla jo tulevalla kaudella 2017/18. Akatemioissa harjoitellaan täysin ammattimaisesti päätoimisten valmentajien ohjauksessa ja hyvin kattavilla ohjelmilla urheilijoiden tason mukaan. Nuorten maajoukkueet harjoittelevat kiinteästi SSF Akatemioissa yhteistyössä SSF:n maajoukkueiden kanssa. Akatemioihin on palkattu ja tullaan palkkaamaan yhteensä kuusi (6) päätoimista valmentajaa yhteistyössä Tahkon ja Rukan valmennuskeskuksien kanssa. Akatemioiden valmennus kaudella 17/18:

 

SSF Akatemia Tahko - Naiset (nuorten tyttöjen maajoukkue harjoittelee integroituna Tahkon akatemiassa)

Davor Lazeta - Tahko

Brane Surla - SSF

Tahkon alppikoulun valmennusryhmä

 

SSF Akatemia Ruka - Miehet (nuorten poikien maajoukkue harjoittelee integroituna Rukan akatemiassa)

Pasi Laitakari - Ruka

Christian Leitner - SSF

Dubravko Lalic - SSF

(Valmentaja valitaan myöhemmin - Ruka / SSF)

Rukan alppikoulun valmennusryhmä

 

Akatemioissa urheilijoita tullaan jakamaan tason mukaan pienryhmiin ja näin ollen pystytään takaamaan laadukas valmentautuminen, mutta myös samaan aikaan pystytään tarjoamaan valmennus kokonaisuudessaan isollekin urheilijaryhmälle. Akatemioiden ensisijainen tavoite on tuottaa urheilijoita maajoukkueeseen nopeallakin aikataululla ja jo kesken kauden se on mahdollista, kuten SSF on linjannut tulevan kauden valintakriteereissään. Ryhmiä miesten akatemiassa tulevalla kaudella tullee olemaan kolme, joihin urheilijoita tullaan jakamaan heidän tasonsa mukaan. Huomioitavaa on, että ryhmissä voi tapahtua liikehdintää urheilijoiden osalta myös kauden aikana (vrt. hissiliike ryhmien välillä).