12.12.2015

Lauantaina Rukan kisakumpareikossa freestylekauden maailmancup avattiin tasokkailla kilpailuilla.

Miesten kilpailussa ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Kanadan Mikael Kingsbury säilytti asemansa ja otti voiton ennen ranskalaista Benjamin Cavetia. Voitollaan Kingsbury kirjoitti nimensä historiankirjoihin, sillä päivän voitto oli miehelle vuorossaan 29:s kumparelaskun maailmancupissa. Kolmas miesten kisassa oli Japanin Ikuma Horishima.

"Olen onnellinen, että sain rikottua ennätyksen heti kauden avauskilpailussa. Tämä ennätys oli kauden päätavoitteeni. Tästä on hyvä jatkaa kautta ilman paineita", kertoi 23-vuotias Kingsbury kisan jälkeen.

Naisten puolella voiton vei Yhdysvaltojen Mikaela Matthews. Toiseksi laski venäläinen Regina Rakhimova ennen kolmanneksi sijoittunutta Kanadan Chloe Dufour-Lapointea.

Freestylen kumparelaskun maailmancup on avattu Rukalla vuodesta 2009 lähtien. Rukan kisalla on urheilijoiden keskuudessa hyvä maine ja tänäkin vuonna joukkueita oli saapunut treenaamaan Rukan rinteisiin jo viikkoja ennen kisoja. Lauantaina kisoissa osallistujia oli yhteensä 83 urheilijaa 14:sta eri maasta.

Suomalaisista päivän paras oli Jimi Salonen. Salonen laski itsensä 16 parhaan joukkoon, mutta toisella finaalikierroksella matka päättyi keskirinteen lipsahduksen myötä. Lopputuloksissa Salonen oli 13:s.

Kisan tulokset kokonaisuudessaan:


Naiset

Miehet