Suomen Hiihtourheilun kannatussäätiö

Hiihto on Suomen kansallisurheilu, jolla on pitkät perinteet, ja neljännes suomalaisista ilmoittaa nykyäänkin harrastavansa hiihtoa. Perinteet eivät kuitenkaan ole jäykistäneet hiihtoa vanhoihin uriin. Välineet ja suorituspaikat uudistuvat kaikissa hiihtolajeissa, niin alppihiihdossa, freestylehiihdossa, maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssäkin, jopa uusia lajeja kehitellään.

Kunniakkaiden perinteiden vaalimiseksi tarvitaan jatkuvaa uudistumista ja kehitystyötä.

Vuonna 1995 perustettu Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiö tukee taloudellisesti Suomen hiihtourheilua valmentautumisessa ja muissa hiihtourheilun kehittämiseen liittyvissä toiminnoissa. Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiö tukee myös suomalaisia hiihtolajien urheilijoita heidän aktiiviuransa aikana ja sen jälkeen.

Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön yhteydessä aloitti toimintansa vuoden 2000 alusta valtakunnallinen Valmennusrahasto ja Urheilijarahasto.

 

Kaikilla on tilaisuus olla mukana

Kaikilla hiihtävillä ja hiihtourheilua kannattavilla suomalaisilla on tilaisuus olla mukana omien lajiensa kehittämisessä. Yksityisillä ja yrityksillä on mahdollisuus antaa tukensa Suomen hiihdolle. Esimerkiksi merkkipäivän lähestyessä voidaan perustaa Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön yhteyteen päivänsankarin nimikkorahasto, jota onnittelijat voivat kukkien ja käkikellojen asemesta kartuttaa. Kertyneet varat voidaan yhteisesti sovittavalla tavalla ohjata liiton tai seurojen toimintaan.

Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön toiminnasta, valmennus- ja urheilijarahastosta tai merkkipäiväkeräyksistä saa lisätietoja Elina Borgenströmiltä, puh. 045 113 3010, sähköposti: elina.borgenstrom(@)hiihtoliitto.fi. Suomen Hiihtourheilun Kannatussäätiön osoite on Radiokatu 20, 00093 VALO.