FIS-Koodi

FIS-koodin (FIS-code) tarvitsevat kaikki urheilijat, jotka osallistuvat Kansainvälisen HIihtoliiton eli FIS:n kilpailukalenterista löytyviin kilpailuihin kotimaassa tai ulkomailla. FIS-koodi tarkoittaa käytännössä vain rekisteröitymistä FIS-listalle eli kansainväliselle rankinglistalle, joten urheilijalla on oltava FIS-koodin lisäksi aina myös kansallinen kilpailulisenssi ja vakuutus vaikka hän osallistuisi ainoastaan FIS:n alaisiin kilpailuihin.

Alppihiihdossa ja freestylehiihdossa on erilliset FIS-listat, joten niihin tarvitaan myös erilliset FIS-koodit. Alppihiihdon ja freestylen FIS-koodit ovat maksullisia, hinta on 45 euroa. FIS määrittää hinnan vuosittain. FIS:n kausi on 1.7.-30.6. Master-sarjoissa FIS:n alaisissa kilpailuissa kilpaileville on oma maksuton FIS-koodi.

FIS-JULISTUS

Ilmoittautuminen FIS-listalle kaikkien lajien osalta tehdään täyttämällä ja allekirjoittamalla FIS-julistus eli Athlete's Declaration for Registration with the International Ski Federation (FIS), jolla urheilija tunnustaa tietävänsä kilpailemisesta aiheutuvat riskit. Allekirjoitettava englanninkielinen lomake löytyy tästä. Ohessa myös suomenkielinen käännös, jota ei saa käyttää allekirjoitettavana lomakkeena. Alaikäisen urheilijan FIS-julistuksen allekirjoittaa urheilijan lisäksi myös huoltaja.

Allekirjoitettu FIS-julistus toimitetaan joko skannattuna sähköpostin liitteenä osoitteeseen minna.karhu@skisport.fi tai postitse Ski Sport Finlandin toimistoon.
FIS-koodi maksetaan laskulla, jonka urheilija saa sähköpostin liitteenä tai postitse kotiosoitteeseen.
Rekisteröinti FIS-listalle tehdään kun allekirjoitettu julistus on tullut liittoon ja kun lisenssi on maksettu.

Kun urheilija on kerran ilmoittautunut FIS-listalle, ei hänen tarvitse ilmoittautua erikseen vuosittain. Kaikki edellisellä kaudella FIS-koodin maksaneet saavat automaattisesti laskun seuraavan kauden koodista. Mikäli listalla jo aikaisemmin ollut urheilija ei ole maksanut FIS-koodin laskua marraskuun loppuun mennessä, hänet poistetaan automaattisesti FIS-listalta.

Uusina listalle ilmoittautuvat urheilijat voivat toimittaa FIS-julistuksen ja ilmoittautua FIS-listalle missä vaiheessa kautta tahansa, kuitenkin hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista ensimmäiseen FIS-kilpailuun.

Lisätietoja: Minna Karhu gsm 044-02 11 024 tai minna.karhu@skisport.fi