FIS-Koodi

FIS-koodin (FIS-code) tarvitsevat kaikki urheilijat, jotka osallistuvat Kansainvälisen HIihtoliiton eli FIS:n kilpailukalenterista löytyviin kilpailuihin kotimaassa tai ulkomailla. FIS-koodi tarkoittaa käytännössä vain rekisteröitymistä FIS-listalle eli kansainväliselle rankinglistalle, joten urheilijalla on oltava FIS-koodin lisäksi aina myös kansallinen kilpailulisenssi ja vakuutus vaikka hän osallistuisi ainoastaan FIS:n alaisiin kilpailuihin.

Alppihiihdossa ja freestylehiihdossa on erilliset FIS-listat, joten niihin tarvitaan myös erilliset FIS-koodit. Alppihiihdon ja freestylen FIS-koodit ovat maksullisia, hinta on 45 euroa. FIS määrittää hinnan vuosittain. FIS:n kausi on 1.7.-30.6.
Master-sarjoissa FIS:n alaisissa kilpailuissa kilpaileville on oma maksuton FIS-koodi, jonka saadakseen täytyy myös täyttää FIS-julistus. (Master-koodi on voimassa toistaiseksi, eikä sitä tarvitse uusia vuosittain.)

FIS-julistus

Ilmoittautuminen FIS-listalle kaikkien lajien osalta tehdään täyttämällä ja allekirjoittamalla FIS-julistus eli Athlete's Declaration for Registration with the International Ski Federation (FIS), jolla urheilija tunnustaa tietävänsä kilpailemisesta aiheutuvat riskit. Allekirjoitettava englanninkielinen lomake löytyy tuosta yläpuolelta ja tästä. Ohessa myös suomenkielinen käännös, jota ei saa käyttää allekirjoitettavana lomakkeena. Alaikäisen urheilijan FIS-julistuksen allekirjoittaa urheilijan lisäksi myös huoltaja.

Allekirjoitettu FIS-julistus toimitetaan joko skannattuna sähköpostin liitteenä tai kirjepostina sivun alaosassa näkyvään osoitteeseen. Rekisteröinti FIS-listalle tehdään, kun allekirjoitettu julistus on vastaanotettu liitossa ja FIS-koodi maksettu osoitteessa www.suomisport.fi.

Kun urheilija on kerran ilmoittautunut FIS-listalle, hänen ei tarvitse ilmoittautua erikseen vuosittain.
Riittää, kun maksaa FIS-koodin 31.8. mennessä (www.suomisport.fi). Mikäli listalla jo aikaisemmin ollut urheilija ei ole maksanut lisenssiä vuosittain elokuun loppuun mennessä, hänet poistetaan automaattisesti FIS-listalta. Uusina listalle ilmoittautuvat urheilijat voivat sen sijaan toimittaa FIS-julistuksen ja maksaa FIS-koodin missä vaiheessa kautta tahansa, kuitenkin hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista ensimmäiseen FIS-kilpailuun.

FIS-julistuksen toimitusosoite:
Ski Sport Finland ry, Itälahdenkatu 22 b, 00210 Helsinki tai minna.karhu(@)skisport.fi 


FIS-koodin maksuohjeet

Tässä maksuohjeet kuvien kera, alta löytyvät pikaohjeet.

Pikaohjeet:
1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisportiin.
2. Anna sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä.
    Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi.
3. Luo itsellesi Suomisport-tili sähköpostiisi saamasi linkin tai puhelimeesi saamasi kirjautumiskoodin kautta.
    (Suomisport-profiilissasi näkyvä sportti-id:si saattaa olla muu kuin entinen ID:si, joka päivittyy profiiliisi myöhemmin.)
4. Klikkaa "osta lisenssi".
5. Valitse lajisi.
6. Valitse FIS-koodi.
7. Valitse seurasi.
8. Valitse maksutapa ja suorita maksu.

Huom! Maksun välittäjänä toimii Maksuturva. Jos valitset laskuvaihtoehdon, maksuusi lisätään palvelussa näkyvä laskutuslisä. Valitessasi lasku- tai erämaksuvaihtoehdon teet laskutussopimuksen Lindorffin ja Maksuturvan kanssa, et Suomen Hiihtoliiton kanssa.